Hockeyen zonder de juiste spullen is niet verantwoord. Om te kunnen hockeyen zijn een drietal onderdelen essentieel. Het is namelijk erg belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Een bitje aanschaffen en goede scheenbeschermers zijn onvermijdelijk. Hockeyschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor hockeyvelden en natuurlijk is ook een hockeystick niet geheel onbelangrijk.

 

Hockeysticks

De aanschaf van een hockeystick: als je aan hockey doet ontkom je er niet aan. Makkelijker gezegd dan gedaan, want keuze is er genoeg. Afhankelijk van aspecten als lichaamslengte, speelniveau en hoe vaak je op het veld te vinden bent, kies je de juiste hockeysticks.  Er zijn hierbij meerdere aspecten waar je op moet letten –het materiaal, de kromming– maar het belangrijkst is de lengte. Hockeysticks zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Welke maat hockeystick je nodig hebt? Belangrijk is dat de stick net onder de navel komt. Bij volwassenen gaat het doorgaans om een stick van 36.5 inch. Bij een kind varieert dit. Een te lange stick is moeilijk te hanteren, dus let hier goed op.

 

Hockeybescherming

Bitjes en scheenbeschermers zijn –niet zonder reden– verplicht wanneer je hockey speelt. Hockeyballen en sticks zijn namelijk keihard. Zodra het melkgebit gewisseld is kan een kind spelen met een volwassen bitje. Heeft het kind nog geen vast gebit? Dan wordt een kindermaat aangeraden. Zo kan iedereen veilig spelen.

 

Daarbij zijn scheenbeschermers ook niet geheel onbelangrijk. Met hockey ren je veel, dus deze moeten niet verplaatsen. Kies dan ook met zorg de juiste maat, afhankelijk van de lengte van het onderbeen. De enkel moet goed beschermd worden en de bovenkant moet ongeveer 2 vingers breed onder de knieschijf vallen. Met deze vuistregel kan het niet misgaan.

 

Hockeyschoenen

Ook wat betreft hockeyschoenen is er voor ieder wat wils. Koop hockeyschoenen een maat groter dan je eigen maat, zodat de dikke hockeysokken er met gemak in passen. Nog belangrijker is de grip en bescherming die de schoenen bieden. Bij hockey speel je op verschillende soorten kunstgras hockeyvelden: zandvelden, watervelden en semivelden, waarvan de laatste een soort mix is tussen de eerste twee. De meeste hockeyschoenen zijn geschikt voor trainingen en wedstrijden op alle drie de velden. Let ook goed op de beschermende rand rond het voorste gedeelte van de voet. Een bal tegen je tenen krijgen is namelijk geen pretje.

 

Met bovenstaande drie onderdelen –een hockeystick, hockeybescherming en hockeyschoenen– sta je verantwoord op het hockeyveld.

Categorieën: Geen categorie